15.Krevsov tek po Kriško-polževski planoti

DSC07412

Z jubilejnim 15.Krevsovim tekom po Kriško-polževski planoti društvo obuja spomin na domačina Iva Krevsa, izjemnega atleta, ki je dosegel pred 2. svetovno vojno, odlične rezultate, saj je bil med drugim večkratni Balkanski prvak in udeleženec Olimpijskih iger v Berlinu.
-Naše prednosti so odlične organizacisjke sposobnosti ( ureditev trase, varnost, spremljajoče aktivnosti za vse udeležence ) v sodelovanju z domačini, izjemen prireditveni prostor in čudovita okolica, kjer potekajo vse aktivnosti , vsako leto beležimo večji obisk, kar nam daje še dodatno motivacijo. Načrtujemo nad 300 udeležencev, ki bodo tekmovali oziroma se bodo vključili v katero izmed spremljajočih aktivnosti. Beležimo tudi mednarodno udeležbo. Tekmovalci in pohodniki si bodo lahko ogledali naravne lepote, saj so trase speljane po Kriško-polževski planoti neposredno skozi 5 vasi. Pohodniki si bodo ogledali zelo urejeno zbirko »Starega kmečkega orodja« iz naših krajev, za katero sta lastnika zbirke v letu 2014 prejela občinsko priznanje. V nadaljevanju pa bodo tudi delno prehodili gozdno učno pot. Vsi aktivni udeleženci bodo dobili tudi spominsko darilo in jih bomo pogostili na cilju. Ob tekaški progi je vsako leto tudi 5 stojnic v petih vaseh za okrepčilo.
-Prireditev je namenjena širši populaciji ljudi. Zajema tako predšolske in šoloobvezne otroke, dijake, študente ter mlade in starejše ljubitelje tekov in pohodov. Z intenzivnejšimi promocijskimi aktivnostmi pričakujemo več kot 300 aktivnih udeležencev. Krevsov tek je vključen v TEKE DOLENJSKE in za pokal VZAJEMNE, ki ga vodi društvo Marathon iz Novega Mesta. Sodeluje 20 različnih organizatorjev tekov. Smo tudi član Športne unije Slovenije, dobili smo priznanje »Naravi prijazni šport« za Krevsov tek. Krevsov tek je razdeljen na 26 kategorij in štiri različne dolžine prog; 300m, 800m , 4,4 km in najdaljša proga je 11km. Pohod pa je dolg 7km.

Več o teku in progi na spodnji povezavi

Letaki Tek 2019

Link do spletne prijavnice za 15. Krevsov tek

http://www.protime.si/prijava/15-krevsov-tek

Kategorija Uncategorized