AKTIVNOSTI TD POLŽEVO V LETU 2020

01-1td-polzevo-logo

OHRANJANJE NARAVNE IN KULTURNE DEDIŠČINE
- KRIŠKO-POLŽEVSKA PLANOTA PREKO CELEGA LETA. – DOPOLNJEVANJE IN VZDRŽEVANJE ZBIRKE STAREGA KMEČKEGA ORODJA PRI RINEŽEVIH V KRIŠKI VASI. -PREDVSEM PA POSVEČAMO SKRB NAŠI KULTURNI DEDIŠČINI RAZGLEDNI MIZICI IZ LETA 1952, KI JO STALNO VZDRŽUJEMO. PRI MARSIKATERI HIŠI SO KOT OKRAS NAMEŠČENI STARI PREDMETI VOZOVI, KOLESA, POLŽI, KI JIH VSAK LASTNIK ZA SEBE VZDRŽUJE.


UREJANJE IN VZDRŽEVANJE POHODNIH POTI, TEMATSKIH POTI, RAZGLEDIŠČ;
POPRAVILA KOZOLČKOV IN KLOPI TER VZDRŽEVANJE , BARVANJE, ZASADITEV ROŽ V 32. KORITIH IN POSTAVITEV NA KOZOLČKE, SMEROKAZE TER NEGOVANJE PREKO CELEGA LETA. BARVANJE STEBROV GOZDNE UČNE POTI.VZDRŽUJEMO TUDI POT OKOLI KRIŠKO-POLŽEVSKE PLANOTE, KI JE IDENTIČNA POTI KREVSOVEGA TEKA.
ČISTILNE AKCIJE
POBIRANJE SMETI PRED JURČIČEVIM POHODOM IN PRED KREVSOVIM TEKOM. VEČ PROSTOVOLJCEV PA PREKO CELEGA LETA POBIRA SMETI.

16. KREVSOV TEK PO KRIŠKOPOLŽEVSKI PLANOTI;
- POLŽEVO 5.9.2020 – SMOIZVEDLI 16. KREVSOV TEK IN UDELEŽILO SE GA JE 180 TEKMOVALK/CEV. POTRUDILI SMO SE IN UPOŠTEVALI VSA PRIPOROČILA NIJZ.MERJENJE ELEKTRONSKO, VSAK UDELEŽENEC PREJEL DARILO, PRVI TRIJE V VSAKI KATEGORIJI (26) PA TUDI KOLAJNE. ABSOL. NAGRADE.

IZVEDBA DANEVA SLOVENSKEGA ŠPORTA- – DNE 23.9.2020 SMO PRI RAZGLEDNI MIZI IZVAJALI TELOVADBO POD VODSTVOM DVEH STROKOVNO USPOSOBLJENIH ČLANIC ŽE OD 8. URE DALJE. PRISOTNIH JE BILO 15 UDELEŽENK/CEV. CELO URO SMO IZVAJALI VAJE ZA STAREJŠO POPULACIJO. PRIPOMBA IN ŽELJA VSEH JE BILA DA BI SE MORALI VEČKRAT TAKO SREČATI, SAJ TO JE DOBRA NALOŽBA V NAŠE ZDRAVJEPRIREDITEV MOJA DEŽELA LEPA IN GOSTOLJUBNA (MDLG);
- RAZGLEDNA MIZICA 6.11. IN 7.11.2020 SMO SLOVESNO PODELILI PRIZNANJA V OKVIRU PRIREDITVE MDLG 15 IZBRANIM POSAMEZNIKOM NA PROSTEM PRI RAZGLEDNI MIZICI. TO SMO IZVEDLI V DVEH DELIH IN POLEG SMO BILI TUDI ORGANIZATORJI IN NEKAJ ČLANOV VSI V VARNOSTNI RAZDALJI.GLASBENI DOGODEK MLADIH;
- KRIŠKA VAS 12.9.2020 – NASTOPALI SO MLADI Z INŠTRUMENTI IN PETJEM. BILO JE 10 NASTOPAJOČIH IN 30 POSLUŠALCEV NA PROSTEM PRI VEKENDU NAŠIH ČLANOV V ZAGOTOVLJENI VARNOSTNI RAZDALJI. IMELI SMO TUDI VIDNE PANOJE; PRIJETNO DOMAČE.SLIKARSKA KOLONIJA ZA ZAČETNIKE;
- KRIŠKA VAS 3.10. 2020 – SLIKARSKA DELAVNICA POD MENTORJEM GRAFIKOM JE BILA V NARAVI PRED HIŠO IZ BRUN NA VELIKEM ZUNANJEM PROSTORU. IMELI SMO GRAFIČNO RISANJE PREDMETO Z, OSNOVAMI SLIKARSTVA. PRISOTNI SO BILI MLADI IN STAREJŠI NAŠI ČLANI SKUPAJ 15 Z ORGANIZATORJEM.


POHOD PO JURČIČEVI POTI;
- PRISTAVA, POLŽEVO 7.3.2020 – SPREJEM, INFORMIRANJE IN TOPLO PIJAČO SMO NUDILI POHODNIKOM V VASI PRISTAVA IN PRI HOTELU POLŽEVO. 5000 POHODNIKOV IN AKTIVNIH 12 NAŠIH ČLANOV.NAŠ KONEC JURČIČEVE POTI SMO OPREMILI S PANOJI.
OSREDNJA PROSLAVA DNEVA DRŽAVNOSTI;
POLŽEVO, CERKVICA SV. DUH 26.6.2020 – PRIPRAVILI PROSTOR ZA SLOVESNOST , OPREMILI Z PANOJI, DELILI VODO IN PROSPEKTE. AKTIVNIH NEKAJ NAŠIH ČLANOV.PONATIS RAZGLEDNICE KRIŠKO-POLŽEVSKE PLANOTE;
POLŽEVO – OKTOBER, NOVEMBER 2020 – PRIPRAVILI OSNUTEK OBNOVLJENE RAZGLEDNICE KRIŠKO-POLŽEVSKE PLANOTE. OPREMILI Z ZNAKOM PRIJETNO DOMAČE IN TD POLŽEVO.

SODELOVANJE NA SEJMU ALPE ADRIJA NATUR;
- LJUBLJANA 30.1.2020 – PREDSTAVILI SMO SE NA SEJMU Z DRUGIMI DRUŠTVI IZ OBČINE. POSTAVILI PANOJE IN PROMOVIRALI OBČINO TER NAŠE TURISTIČNO DRUŠTVO Z PROSPEKTI IN LETAKI. SODELOVALO 5 NAŠIH ČLANOV.PREDSTAVITEV DRUŠTVA NA ANINEM SEJMU;
VIŠNJA GORA -25.7.2020 – ZARADU COVID 19 JE BIL ANIN SEJEM ZELO OKRNJEN, VENDAR SMO SODELIVALI Z TRANSPRENTOM IN PANOJI.


EKSKURZIJA
26.9.2020 – EKSKURZIJA PO ZASAVJU – UDELEŽILO SE JO JE 5 NAŠIH ČLANOV. BILI V DEŽELI KOZOLCEV, SEVNICI, V GRADU IN FONTANI CVIČKA. NA TEJ EKSKURZIJI SMO VIDELI MARSIKAJ ZANIMIVEGA ZA POSNEMANJE V NAŠIH KRAJIH.


MOJA DEŽELA LEPA IN GOSTOLJUBNA;
KRIŠKOPOLŽEVSKA PLANOTA – APRIL DO SEPTEMBER – AKTIVNA KOMISIJA PETIH NAŠIH ČLANOV SI JE OGLEDOVALA OD APRILA DO SEPTEMBRA, LEPE HIŠICE IN OKOLICO, GOSTOLJUBNOST IN IZVIRNOST SIMBOL POLŽ. OGLED PO TERENU, IZDELAVA PROSPEKTOV IN PANOJEV, IZBRALA NOMINIRANCE ZA PRIZNANJA.

SPOMINKI KOLAJNE V OBLIKI POLŽA, BRISAČA »PRIJETNO DOMAČE«
KOLAJNE, OBESKI, SKULPTURE POLŽA IN BRISAČE Z NAPISI. AVGUSTA SMO SE PRIJAVILI NA RAZPIS ZA TURISTIČNI SPOMINEK OBČINE IVANČNA GORICA – PROJEKT RAST. IMA SPOMINKA POLŽ NA LESENI PODLAGI
Kategorija Uncategorized