Ostale prireditve

V soboto 21.5.2011, je potekal v hotelu Polževo nad Višnjo Goro, 5. tradicionalni hitropotezni turnir v šahu v organizaciji Šahovskega kluba Višnja Gora-Stična in Turističnega društva Polževo.  V čudovitem vremenu sta nastopajoče pozdravila predsednik KS Višnja Gora Luka Šeme in predsednik ŠK Višnja Gora-Stična Branko Kirasič. Turnir je potekal v devetih kolih in vsak igralec je imel na voljo 10 minut za razmislek. Štiriindvajset ljubiteljev kraljevske igre se je zapodilo v lov za nasprotnikovim kraljem in po štiriurnem šahiranju smo dobili naslednje rezultate:

1. mesto: Jure Zorko 7,5 točk, 2. mesto: Marjan Črepan 7 točk, 3. mesto: Dušan Čepon 6,5 točke, 4. mesto: Igor Mestek 6 točk, 5. do 8..mesto: Marjan Kastelic, Hinko Krumpak, Mitja Dulmin, Branko Kirasič po 5,5 točke, 9. do 11. mesto: Vladimir Lavrač, Matej Brcar, Dušan Marcetič  po 5 točk, 12. do 13. mesto: Vinko Tomažin, Andrej Brcar po 4,5 točke, 14. do 17. mesto: Pavle Sotirov, Bernard Mušič, Slavko Sotirov , Janez Ješe po 4 točke, 18. do 20. mesto: Anton Kastelic, Matej Dolšina, Čedo Filiposki po 3,5 točke, 21. do 22. mesto: Hana Bajt, Franc Volk po 2 točki , 24. mesto Aleš Bajt 0,5 točke.

Velja omeniti, da je na turnirju nastopil član B reprezentance mednarodni mojster Jure Zorko, ki je brez večjih naporov posegel po najvišji stopnici, ter tudi 2 mojstra , več mojstrskih kandidatov in prvokategornikov.

Zaslužene nagrade je podelil predstavnik turističnega društva Polževo Martin Flamaceta. Najboljši domači igralec je bil Branko Kirasič, najboljši mladi igralec pa Matej Brcar iz Trebnjega. Na koncu se moram zahvaliti domačinu hotela gospodu Lavriču, vsem sponzorjem turnirja: Mercator d.d., Vučko d.o.o., Zavarovalnica Triglav d.d., Autodelta d.o.o., Schachermayer d.o.o.. Posebna zahvala pa gre moji prizadevni »desni roki«  Pavletu Sotirovu, predstavnikom       Turističnega društva Polževo, Krajevni skupnosti Višnja Gora, kajti brez njih turnirja v takem obsegu ne bi bilo. Žal nas na koncu zaradi svojih obveznosti ni mogel pozdraviti župan občine Ivančna Gorica gospod Dušan Strnad, ki se je zahvalil za povabilo.

Predsednik ŠK Višnja Gora-Stična, Branko Kirasič