Recept za flancate

Sestavine:

1,20 kg moke

kocka kvasa

10 dag sladkorja

6 rumenjakov

2 žlički soli

2 žlički ruma

12 dag masla

6 dl mleka

vanilijev sladkor

limonina lupina

Postopek:

Kvasu primešamo žličko sladkorja, žličko moke in malo mlačnega mleka. Pustimo vzhajati. Medtem damo v skledo moko, sol, sladkor, limonino lupino, vanilijev sladkor in stepene rumenjake, ki smo jim primešali maslo, mleko in rum. Na koncu dodamo kvas in vse dobro zmešamo – zgnetemo. Nato na toplem pustimo vzhajati.

Testo razvaljamo na 0,5 cm debelo in narežemo na pravokotnike, katere v sredini prerežemo oz. zarežemo še nekaj črt. Flancate pokrijemo in naj na toplem vzhajajo še 15-30 minut.

Flancate polagamo v vroče olje. Ko so pečeni jih odcedimo na papirnatih brisačkah in potresemo s sladkorjem v prahu.

Kategorija Uncategorized