Recept za flancate
Sestavine:
1,20 kg moke
kocka kvasa
10 dag sladkorja
6 rumenjakov
2 žlički soli
2 žlički ruma
12 dag masla
6 dl mleka
vanilijev sladkor
limonina lupina
Postopek:
Kvasu primešamo žličko sladkorja, žličko moke in malo mlačnega mleka. Pustimo vzhajati. Medtem damo v skledo moko, sol, sladkor, limonino lupino, vanilijev sladkor in stepene rumenjake, ki smo jim primešali maslo, mleko in rum. Na koncu dodamo kvas in vse dobro zmešamo – zgnetemo. Nato na toplem pustimo vzhajati.
Testo razvaljamo na 0,5 cm debelo in narežemo na pravokotnike, katere v sredini prerežemo oz. zarežemo še nekaj črt. Flancate pokrijemo in naj na toplem vzhajajo še 15-30 minut.
Flancate polagamo v vroče olje. Ko so pečeni jih odcedimo na papirnatih brisačkah in potresemo s sladkorjem v prahu.
Kategorija Uncategorized