SLIKARSKA KOLONIJA

dsc00616

Komaj smo zaključili s septembrom, 17. Krevsovim tekom in dnevom slovenskega športa, že je prišel oktober in z njim tudi trije dogodki, ki jih je TD Polževo organiziralo na Kriško-polževski planoti.

Začeli smo kar v soboto 2. oktobra 2021 s prvim dogodkom.  Zbralo se nas je 7 začetnikov in  Janez Kastelic dolgoletni slikar iz Višnje Gore. Popeljal nas je v začetno risanje in osnove barv iz katerih se ustvari lepe kombinacije. Kmalu se nam je pridružil tudi akademski slikar Jošt Snoj, ki sedaj domuje v Kriški vasi. Pokazal nam je svoje slike, ki so nas navdušile in pri tem nas podučil o slikarstvu. Najprej smo morali skicirati majhne slikice, seveda gledati naravo in delčke prenašati na papir, nato se pa odločiti katero slikico prenesti na platno. Bilo je vzpodbudno, tudi vreme nam je pomagalo, čeprav smo bili pod streho, ki nam jo je nudila prijetna domačinka Jasmine Žibert. Res smo se počutili odlično, kar smo tudi pokazali za prvo silo odličnimi končnimi slikami.

Zahvaljujemo se vsem omenjenim in sklep: drugo leto zopet nadaljevanje slikarske kolonije.

Naslednja dva dogodka sta se odvijala naslednji dan v nedeljo, Prvi v cerkvici Sv, Duh in drugi pred cerkvico Sv. Duh nad Polževem.


Kategorija Uncategorized